The Black Forest

7102. Submitted on 2020/11/27, 8.09 h by Arduenn:

OK, boomer

Triest om te zien hoe 's Neerlands voorvechter tegen de kleinburgerlijkheid in een jengelende 'ja maar ik ook'-boomer is getransformeerd. Het zou hem sieren als hij juist de volgende brief naar de veiligheidsregio zou sturen:

"Geachte veiligheidsregio,

Ik ben een bekende cabarietiér die in een zaal mensen aan het lachen maakt. In een zaal vol lachende mensen worden veel meer coronavirussen verspreid dan in een zaal vol stille mensen. Daarom verzoek ik u beleefd om het maximum toegestane aantal personen in een zaal terug te brengen naar vijftien.

Met vriendelijke groet,

Youp van 't Hek."

There are 2 comments to this post (the latest by pieter on 2020/11/28, 4.17 h).

7101. Submitted on 2020/11/27, 6.47 h by Arduenn:

Kanonnen!

[image]

Zo fokking elegant, die Zwarte Boscrocs!

Ja, lieve bosbewonertjes, de Boswachter heeft weer dingen besteld bij zo'n zgn. postorderbedrijf. En Jezus tering Christus potjandosie (lijflogalert), waarom heeft niemand mij dat nooit verteld? Crocs zijn faan-taas-ties! Met die opstaande genotsribbeltjes aan de binnenzolen en die perfecte edoch vederlichte pasvorm flikkert een mens nooit meer van de trap! En op deze manier hoeven er ook geen gaten meer te vallen in mijn mooie Zweedse coronasokken. En, nee, ze zijn niet moeders mooiste, maar in deze tijden van Zoom en Teams maalt dat om de donder niet. Remote Kerstmis doe je in je crocs. En in je blote reet.

There are 5 comments to this post (the latest by Arduenn on 2020/12/1, 19.49 h).

7100. Submitted on 2020/11/26, 19.21 h by Arduenn:

Zalige kalkoenendag

[image]

There are 0 comments to this post.

7099. Submitted on 2020/11/25, 7.33 h by Arduenn:

House of stront

Het Trump-tijdperk komt tot een einde en de ratten verlaten de zinkende schuit. Zo ook de Nederlandse chapter van de Alt-Right, het Forum voor de Democratie: deze zakt af in een put met dunne peop.

[image]

Ik hoef deze zetel niet meer zo erg.

Of is het allemaal maar schone schijn en gaan de post-nationaal-fascisten ondergronds? Trekken de duistere troepen zich terug achter de grauwe bergen van Thangorodrim om daar hun krachten te herwinnen voor nieuwe ronden nieuwe kansen in 2024?

Het Zwarte Bos zal een wachttoren zijn in een tijdperk van fragiele vrede en common sense. Saaie tijden mensen, saaie tijden.

There are 2 comments to this post (the latest by Arduenn on 2020/11/25, 8.52 h).

7098. Submitted on 2020/11/22, 22.10 h by Dave:

Oud Nieuws

De NOS schreef er in mei al iets over, maar ik vind nu pas het wetenschappelijke artikel.

Bottom line: Als je voor 1979 geboren bent, en op korte termijn een vaccin wil hebben dat redelijk helpt tegen Covid-19, scoor dan een BMR-vaxx.

De correlatie tussen de hoeveelheid anti-bodies tegen de bof en de hevigheid van covid hebben een zeer sterke samenhang. Zelfs zo, dat er geen schendingen zijn in dit onderzoek: Mensen met een ernstig verloop van Covid hadden geen van alle nog veel afweer tegen de bof. Dat is dus een veel betere samenhang dan het gebruikelijke 2D puntenwolkje dat wat ovaal is.

Ik ben te oud om de BMR-vaxx te hebben gehad, maar te jong om dit jaar nog in aanmerking te kunnen komen voor een covid-vaxx. Plus ik heb nooit de bof gehad. Dus ik ga morgen de huisarts bellen voor een shotje BMR. And with a bit of luck, I'll become artistic!
Al die mensen die ik ken met 'long covid'? Anti-vaxxers, allemaal.

There are 8 comments to this post (the latest by Oh on 2020/12/1, 16.41 h).

7097. Submitted on 2020/11/21, 14.37 h by Arduenn:

Genieten

[image]

Wat komen er een hoop lieden nu al tot uitbarsting bij de aankondiging van het carbidschietverbod dat voor dit jaar van kracht gaat. Prachtig, al dat vuurwerk.

There are 0 comments to this post.

7096. Submitted on 2020/11/21, 9.02 h by Arduenn:

Mister Evil belde net

[image]

Mr Evil: "Hee gast, je kleurspoelinkje loopt uit."

There are 4 comments to this post (the latest by Arduenn on 2020/11/23, 19.01 h).

7095. Submitted on 2020/11/18, 21.49 h by Hank:

De blasterchef met ongewenste afzuigkapafstandbediening.

Ik heb een Raspberry Pi met een versterkertje en twee speakertjes er aan in het voorheen vrij nutteloze keukenkastje boven de afzuigkap gestopt. Deze blasterchef klinkt heel fijn.

Er is alleen een klein probleempje mee:

Ik kan hem bedienen met de afzuigkap.

Als ik de afzuigkap open schuif, waardoor het lampje er in gaat branden, dan gaat de Blasterchef redelijk vaak — maar niet altijd — uit. De Kap en de Chef delen een stekkerdoosje. En blijkbaar gebeurt er, zodra ik de afzuigkap open, iets met de stroomvoorziening waardoor de Raspberry Pi vindt dat ie uit moet.

Ik heb geen idee hoe dit komt. Jullie wellicht wel. Kunnen jullie me uitleggen waar dit aan ligt en hoe ik het op moet lossen? Ligt het aan de stekkerdoos en moet ik gewoon een betere stekkerdoos kopen? Of ligt het aan de algehele bedrading in mijn huis en, uhm, uh… ja.

Hetzelfde probleem heb ik soms met een raspberry pi in de woonkamer en een lamp die in een gedeelde stekkerdoos zit. Ik begin toch te vermoeden dat het aan de stekkerdozen ligt, in combinatei met iets wat er gebeurt als ik een lamp aandoe. Nog tips waar ik op moet letten als ik een goede stekkerdoos wil kopen?

There are 25 comments to this post (the latest by Jasper on 2020/11/26, 8.52 h).

7094. Submitted on 2020/11/17, 7.11 h by Arduenn:

Nekst Level Brainwash

Sleutelwoorden bij deze post: massapsychose, Kool-Aid, extremisme, niet meer te redden, PSYOP,

Kunnen mensen zo hard gehersenspoeld worden dat ze zelf op hun doodsbed nog boos zijn en beweren dat dat coronavirusgedoe allemaal fake is? Dat een arts de laboratoriumuitslag in je neus drukt terwijl je in een ziekenhuisbed naar adem ligt te happen en dat 'Democrat hoax' en 'deep state' de gedachten zijn die dan bij je opkomen? Dat je aan de beademing moet en dat je, voordat die plastic buis in je luchtpijp geschoven wordt misschien even een mogelijk laatste gesprekje met je familie hebt via Facetime? Maar dat je in de plaats daarvan alleen maar fake news en MAGA loopt te jengelen terwijl het laatste beetje zuurstof uit je systeem verdwijnt?

Verpleegkundige Jodi Doering uit South Dakota op Twitter:

"All while gasping for breath on 100% Vapotherm. They tell you there must be another reason they are sick. They call you names and ask why you have to wear all that “stuff” because they don’t have COViD because it’s not real. Yes. This really happens. And I can’t stop thinking about it. These people really think this isn’t going to happen to them. And then they stop yelling at you when they get intubated. It’s like a fucking horror movie that never ends. There’s no credits that roll. You just go back and do it all over again."

"Their last dying words are, ‘This can’t be happening. It’s not real.’ And when they should be... Facetiming their families, they’re filled with anger and hatred."

Haar getwitter ging viraal en de 'paniekzaaiende fake news media die iedereen probeert wijs te maken dat dit virus echt is want het volk moet onder de duim gehouden worden', interviewde haar:

Dit is een next level openbaring. Blijkbaar zijn er mensen die letterlijk nog liever dood gaan dan willen toegeven dat hun wereldbeeld van leugens aan elkaar hangt. En aan het einde van de donkere tunnel, daar neemt de Grote Oranje Leider je op in zijn Eeuwige Koninkrijk.

There are 5 comments to this post (the latest by Dave on 2020/11/17, 11.53 h).

7093. Submitted on 2020/11/16, 15.05 h by Arduenn:

Gepiel met een genotsknots

Lijflog, jongens en mijsjes. Want er zat een vervelend schokje in mijn stuurknuppel. Gelukkig had ik de juiste hex-sleutel om mijn Zwarte Verlengstuk open te pielen.

[image]

"Maar grootmoeder, wat heeft u allejezusteringveel elektrische bedrading!"

En lo and behold, er zat een kneiter van een speling tussen het metalen adaptor-deel en de yoke zelf (zie rode pijlen). Waarschijnlijk had ik een weekje of zes te hard en te vaak aan mijn plezierstokje gerukt teneinde mijn onverzadigbare jacht op TIE-fighters te bevredigen.

[image]

Links en rechts bij de rode pijlen toch maar wat metalen stripjes in de spleten gejast.

Gelukkig is er niets beters dat een wig kan slaan tussen een adaptor-ring en een schroefbus dan een stukje dubbelgevouwen aluminium van een theelichtje.

[image]

Oh, heerlijk. De ultieme fidget experience.

En na veel gepiel met springveren en washers klikt het pink-knopje (de auto-pilot disengage) ook nog eens veel lekkerderder.

Big deal, zal de gemiddelde lezer wellicht zeggen. Wat hebben wij daar nou an? De wijze les hieruit is tweeledig: 1. Ik ben blijkbaar toch niet zo dubbellinkshandig als ik dacht. Het is weer een metertje* verder af van het basiskamp aan de voet van Mount Zelfvertrouwen*. En 2. het is niet raadzaam om een gedistingeerde replica van een McDonnell-Douglas F/A-18 Hornet-knuppel te misbruiken voor zo'n wild en woest spel als Star Wars Squadrons.

Moge dit een wijze les zijn voor julle allen.

* Twéé metertjes indien ik niet na re-assemblage ineens een schroefje over had.

There are 5 comments to this post (the latest by Arduenn on 2020/11/16, 17.16 h).

Add new post:

Name:

Site: