The Black Forest

7098. Submitted on 2020/11/22, 22.10 h by Dave:

Oud Nieuws

De NOS schreef er in mei al iets over, maar ik vind nu pas het wetenschappelijke artikel.

Bottom line: Als je voor 1979 geboren bent, en op korte termijn een vaccin wil hebben dat redelijk helpt tegen Covid-19, scoor dan een BMR-vaxx.

De correlatie tussen de hoeveelheid anti-bodies tegen de bof en de hevigheid van covid hebben een zeer sterke samenhang. Zelfs zo, dat er geen schendingen zijn in dit onderzoek: Mensen met een ernstig verloop van Covid hadden geen van alle nog veel afweer tegen de bof. Dat is dus een veel betere samenhang dan het gebruikelijke 2D puntenwolkje dat wat ovaal is.

Ik ben te oud om de BMR-vaxx te hebben gehad, maar te jong om dit jaar nog in aanmerking te kunnen komen voor een covid-vaxx. Plus ik heb nooit de bof gehad. Dus ik ga morgen de huisarts bellen voor een shotje BMR. And with a bit of luck, I'll become artistic!
Al die mensen die ik ken met 'long covid'? Anti-vaxxers, allemaal.

There are 8 comments to this post (the latest by Oh on 2020/12/1, 16.41 h).

1. Arduenn commented on 2020/11/23, 5.57 h:

Mijn eerste reactie bij het vluchtig doorkijken van het artikel was: maar zijn de leeftijden en bof-antilichaamtiters niet direct gecorreleerd? En is wat ze daar aantonen dan niet gewoon diezelfde ernst van COVID-symptomen en leeftijd? Maar toen zag ik dit:

"There were no significant correlations in the MMR II group between age and severity or symptom scores, nor were there any significant correlations between age and titer values"

Blijkbaar ontwikkelen mensen een goede, levenslange immuniteit tegen bof-antigenen. En blijkbaar schijnbaar (want correlatie) valt er inderdaad voordeel te behalen bij een BMRretje. Maar wat kost nou helemaal een BMR-spuit, qua op meerdere paarden wedden qua survival of the smartest?

Je bent niets te laat met het artikel. Die is pas drie dagen geleden verschenen.

2. Dave commented on 2020/11/23, 21.47 h:

In mei was het het al pre-peer reviewed in het nieuws, er was een bericht bij de NOS.

Ik had exact dezelfde vraag als jij: "komt dat niet gewoon doordat het vaccin uitgewerkt raakt?" Want als dat zo is, dan weet je niet waar het probleem ligt. Zo zijn leeftijd en gewicht maar moeizaam van elkaar te scheiden in de statistieken, omdat mensen gedurende hun leven meestal steeds dikker worden. Maar als ze zo hard kunnen zeggen dat leeftijd niet meetelde, dan geloof ik ze.

Plus dat het geen 'normale verdeling' is waarin je het mensen gemiddeld beter ziet doen met meer anti-lichamen, doen, met uitschieters naar boven of naar beneden, maar zo'n scherpe samenhang dat er causaliteit vermoed kan worden. En daarnaast is er ook een mechanisme voor.

Within the MMR II group, mumps titers of 134 to 300 arbitrary units (AU)/ml (n = 8) were found only in those who were functionally immune or asymptomatic;
all with mild symptoms had mumps titers below 134 AU/ml (n = 17);
all with moderate symptoms had mumps titers below 75 AU/ml (n = 11);
all who had been hospitalized and had required oxygen had mumps titers below 32 AU/ml (n = 5).

Het gaat om kleine aantallen, maar het effect is zo sterk dat ik echt inzet om mezelf een BMR vaxx te bezorgen.

Mijn huisarts was niet direct voor, ik kreeg veel 'waarom'-vragen. Ik had geen zin in een discussie waar ik het voor wil. Ik moet het nu via de GGD gaan proberen.

3. Dave commented on 2020/12/1, 11.26 h:

Vanmorgen heb ik mijn BMR vaxx gehad. Omdat ik al wat ouder ben, zijn er wat meer bijwerkingen te verwachten als grieperig worden, rechterarmstijfheid... and I might even become artistic!

4. Arduenn commented on 2020/12/1, 12.49 h:

Bedoel je dat je je rechterhersenhelft (of je linker, dat was ik even kwijt) dat kwijtraakt als gevolg van de schadelijke bijwerkingen van al die sjemische troep + RFID-schip in je arm?

5. Arduenn commented on 2020/12/1, 13.15 h:

Ik had een paar weken geleden maar een griepsprikje laten zetten. Ik zat niet in de risicogroep dus ik moest ongenadig dertig Euri dokken voor een lekkere spuit. Helemaal geen bijwerkingen, maar dat komt natuurlijk omdat het extraspeciaal pure recombinant-eiwitten zijn.

6. Jasper commented on 2020/12/1, 15.15 h:

Op welk kanaal kan ik je nu ontvangen en onderhuidbuikse opdrachten toezenden, Dave? En op welke microschoft-internetwebsite van Bilgeets kan ik de gegevens uitlezen wanneer of je in de winkel bent geweest?

7. Dave commented on 2020/12/1, 16.21 h:

Alleen Ze kunnen dat uitlezen.

8. Oh commented on 2020/12/1, 16.41 h:

Jasper

Add new comment:

Name:

Site: