The Black Forest

6833. Submitted on 2020/3/25, 13.22 h by Arduenn:

Geïnformeerde besluiten

Dit artikel is alweer uit de oudheid, van anderhalve week geleden.

Aerosol and Surface Stability of SARS-CoV-2 as Compared with SARS-CoV-1, door dr. Neeltje van Doremalen, dr. Emmie de Wit en anderen van de National Institute of Allergy and Infectious Diseases, Hamilton, Massachusetts, dat instituut waar Anthony Fauci, die man die altijd zo wezenloos achter Trump staat tijdens de Witte Huis-persconferenties, de baas van is.

[image]

Hoe Biostabil(tm) is het virus?

Doe met het artikel wat je wilt en baseer er eventueel je beleid op. Wat je bijvoorbeeld doet met de boodschappen die je wekelijks uit de drukbezochte supermarkten haalt, of met de pakketjes die langs tien personen zijn gegaan voordat de bezorger die bij je tuinpoortje neerzet.

Iets met bleekwater in een sproeifles of 24 uur in de schuur voordat je de doos uitpakt, of zoiets.

There are 6 comments to this post (the latest by Dave on 2020/3/25, 20.22 h).

1. Dave commented on 2020/3/25, 13.47 h:

Ik heb op basis van dergelijke rapporten al een tijdje 2 voorraadkasten. Een waar ik alle zut bewaar die ik half febr zachtjes aan bij elkaar gesprokkeld had, en een waarin de spullen liggen die ik maandag had gekocht. (nadat het hou afstand principe een beetje bij de mensen was ingedaald). Het duurt nog wel een paar dagen voor ik die meuk aan hoef te gaan raken.

Dat gezegd hebbende, ik vind het erg lastig om een afdoende werkend "all surfaces are lava" protocol foutloos te handhaven.

Ik begrijp het mechanisme alleen niet. Waarom is karton minder fijn voor deze virussen in tact op te blijven? Soft en fluffy is blijkbaar een nadeel?

2. Arduenn commented on 2020/3/25, 14.48 h:

Alles is lava. lol. Mja, dat had ik ook met het werken met radeonucliden in een laboratorium. Daar was het gewoon: als het onder de 3 komma zoveel Bequerel per vierkante decimeter was, dan hoefde je het niet af te boenen.

Jammer dat er voor virussen geen Geiger-Müllerbuis is. Bij de SARS-CoV-2 moeten ze het zelfs nog met een oude TCID50-test doen-een teken dat het virus klote groeit (in vitro) en geen duidelijk CPE vertoont en veel aan cell-to-cell transmission doet. Je verdunt je rot met zulke experimenten.

Waarom slechter op karton? Ik denk dat ze het even goed doen op karton, maar er minder gemakkelijk weer vanaf komen vanwege de fijnstruktuur.

3. Dave commented on 2020/3/25, 15.20 h:

Dank voor het karton-antwoord.

"Je verdunt je rot". Dat is dan weer een leuk weetje voor de homeopathie-reli's.

Uit de serie "Dacht ik al, leuk dat jullie dit nu al delen": Het virus zit ook in rioolwater. Niet heel gek, aangezien het virus ook in poep van besmettelingen te vinden is.

Maar terloops staat er nog iets heeeel interessants: Er wordt dus in Nederland ook wel eens polio aangetroffen in rioolwater! Dat is nogal een argument in het "debat" over vaccinaties, waarin vaak wordt gezegd dat polio verleden tijd is.

Zwemtip van de week: veel woonboten lozen hun plee op de gracht

4. Arduenn commented on 2020/3/25, 16.31 h:

""Je verdunt je rot". Dat is dan weer een leuk weetje voor de homeopathie-reli's."

Dat zit niet ver van het homeopatische af.

In een laboratoriumoplossing (virussuspensie) kunnen vaak miljoenen infectieuze partikels zitten. Die moet je bij een TCID50-test (een test waarbij je bepaald hoeveel er in zitten) verdunnen tot er ongeveer gemiddeld 0,5 infectieuze partikels inzitten. En daarmee moeten dan cellen in een plastic vakje geïnfecteerd worden.

5. Arduenn commented on 2020/3/25, 18.32 h:

En dat dan minstens drie keer, zodat je error bars in je grafiekje kan maken.

6. Dave commented on 2020/3/25, 20.22 h:

Damn. Twee puntjes die dan toch anders zijn: Er wordt nog geinfecteerd, de reactie keert niet om, en de oplossing wordt niet steeds krachtiger qua effect.

Add new comment:

Name:

Site: