The Black Forest

5813. Submitted on 2017/5/2, 18.13 h by Arduenn:

Amerikaanse Goden

Heel televisiekijkend Amerika lag eergisterenavond op z'n (m/v) gat wegens de première van de eerste aflevering van het eerste seizoen van de serie Amerikaanse Goden van Neil Gaiman.

[image]

Kom maar op met die illegale download

Meneer Woensdag kwam voorbij. En Mad Sweeney de leprechaun (dat ze zo klein zijn is een fabeltje). Mevrouw Bilkis kwam voorbij, meneer Hout en meneer Steen en meneer Technologie. En ineens staat het internet stampevol met frame-by-frame analyses en dat die seks-scène in het boek nog veel weirder was. Afijn, nu moeten we weer een week wachten.

Volgende week (naar mijn inschatting): Laura de zombie, Czernobog, de man met de hamer (oh, oei, hij staat al op de internets) en meneer Jakhals en meneer Ibis, begrafenisondernemers.

There are 9 comments to this post (the latest by Arduenn on 2017/5/4, 13.39 h).

1. Jasper commented on 2017/5/3, 10.03 h:

Ik heb afgelopen najaar het boek gelezen en ik vond het een mooi modern sprookje met de juiste hoeveelheid grimmigheid en humor. Hopelijk komt de serie een beetje overeen met de sfeer in het boek.

wellicht valt er iets neer te laden van de piratenbaai?

2. Arduenn commented on 2017/5/3, 10.12 h:

[image]

Qua neerladen: reken maar!

3. Arduenn commented on 2017/5/3, 10.13 h:

Meneer Woensdag is erg goed op het scherm.

[image]

Mr. Wednesday's 'I'm a demented old bastard'-impressie waardoor hij als eerste in het vliegtuig mag

[image]

De stewardess denkt: in een vorige film had iemand ook zo'n Edgar suit.

[image]

Cashewnootjes: die moederneukers groeten als de ziekte in Florida

4. Arduenn commented on 2017/5/3, 10.47 h:

N.a.v. een stukje conversatie in het vliegtuig (plaatje hierboven). De protagonist heet Shadow Moon en mr. Wednesday plaagt hem daarover: ("Jij had zeker zo'n hippiemoeder.").

In een ander boek van Neil Gaiman (en Terry Pratchett), Good Omens, omringt de Antichrist zich met de goede versie van de ruiters van de apocalyps. De 'slechte' versie bestaat uit Red/oorlog, Raven Sable/famine, Pollution (Pestilence was met pensioen gegaan na de uitvinding van de antibiotica) en Black/death. De 'goede' tegenhanger van Red/oorlog is Pepper, wiens naam eigenlijk Pippin Galadriel Moonchild is (want hippie-ouders). Een ieder in het boek die haar echte naam ter sprake bracht kon rekenen op een harde dreun in het gezicht.

Zeker weten dat Shadow Moon en American Gods geïnspireerd zijn op Good Omens.

Net zoals Anansi Boys weer geïnspireerd is op American Gods.

5. Jasper commented on 2017/5/3, 14.30 h:

Anansi Boys was mijn kennismaking met Gaiman een paar jaar geleden. Ook een mooi boek.

Ik ga de baai maar eens even bezoeken vanavond.

Als het voor een deel de weirdness van iets als Twin Peaks kan combineren met het magisch realisme van Carnivale, ben ik verkocht.

6. Jaspers Rechterarm commented on 2017/5/3, 14.58 h:

Kopje koffie?

[image]

7. Jasper commented on 2017/5/3, 22.29 h:

Flauw, dat rechterarm gelul.

Maar na het zien van de eerste aflevering kan ik beamen dat het wel grimmig is, in elk geval. Veel vaten kersensiroop. Verder wel mooi trouw aan het boek. Maar dat is natuurlijk omdat Gaiman zelf uitvoerend producent is en dat belooft veel goeds voor de komende afleveringen.

ik interesseer me overigens vrij weinig voor de recente Twin Peaks sequel-serie. Ik haakte af met kijken nadat Leland Palmer/Killer Bob als de moordenaar van Laura Palmer was ontmaskerd. Ik hoop ook niet dat American Gods een gebed zonder eind wordt. Twee seizoenen lijken me voldoende.

8. Arduenn commented on 2017/5/4, 13.34 h:

[image]

Bovendien was het z'n linkerarm

9. Arduenn commented on 2017/5/4, 13.39 h:

Laten we rocken!

Add new comment:

Name:

Site: