3062. Submitted on 2008/4/21, 7.45 h by :
MS-ISO
Zesduizend pagina's met OOXML (ISO/IEC DIS 29500)-specificaties
Hoe ISO Noorwegen tot een positief besluit kwam.
Hoe ISO Noorwegen tot een positief besluit kwam.
Stelletje sukkels. Terwijl ze voor het standaardverklaren van OSX maar twee A4tjes nodig zouden hebben gehad. Maar ja, dat is bureaucratie natuurlijk, hè, hier in Groningen hebben ze jarenlang een duurbetaalde denktank gehad die uiteindelijk met de belachelijke naam "stadsbalkon" op de proppen kwam voor de betonnen wanstaltigheid voor het hoofdstation om je fiets in te stallen.
Zesduizend velletjes papier om iets van Microschoft te standaardiseren. Dat is in mijn optiek recht praten wat krom is. Hoeveel vingers heeft Bill hier bij in de pap gehad?
Hier is deel 1 van ISO 9945 (waar Mac OS X 10.5 als portable operating system onder valt). Het document kost 90 Zwitserse Franken qua duurheid en is 2128 kb groot.
Ik zou het niet aanschaffen, want ISO is zijn geloofwaardigheid kwijt.
In Polen waren ze bij ISO ook lekker bezig.
Overigens, links de OOXML-specs en rechts die van ODF
het document zélf, om aan te schaffen door te kopen met financieel geld kost 90 zwitserse franken (hoeveel is dat in bhutanese Roepia?)
maar hoeveel heeft het qua manuren gekost? Zulke comités maken er een sport van zoveel mogelijk gemeenschapsgeld op te maken voor ze met een kinderlijk eenvoudig idee of 9000 pagina's flauwekul naar voren komen..
dat "stadsbalkon"grapje hier kostte een paar ton maar dan heb je ook niks.
Het bouwwerk zelf is niet eens zo verkeerd maar de architect moet zich schamen dat hij het voor dat prchtige station durft te plaatsen.
Er steekt een boom uit, is dat de bedoeling?
Da's heel geen balkon. Da's een helling.
Niet echt steil genoeg om op te skateboarden. Sowieso hebben we in Nederland maar weinig goede banks buiten de parken. Ja, de Erasmusbank misschien.
Mag ik qua skateboarden de Oliemolenstraat in de onaantrekkelijkste gemeente van Nederland aanbevelen? Bovendien extra spannend op de koop toe wegens het drukke verkeer benedenaan de helling.
Gooi er een denktank tegenaan die voor drie ton een ramp aan het einde van die oliemolenstraat aanlegt waardoor de skatert over de verkeersweg heen kan sjumpen. Hoeiiiii!
Een holletje voor alle Rotterdammers.
Damn, heb jaren in Groningen gewoond en moest gewoon ff kijken welk gebied er nou verkracht is door dit grote monster.
Er zijn dus voor het station 2 lagen lelijkheid gekomen, eerst dat museum en nou dit weer.
Over smaak valt te twisten, maar het museum is in elk geval zó gebouwd dat het een op zich zelf staand gedrocht is. Het heeft op zich weinig tot geen invloed op het station. Deze trieste betonnen treurnis echter wel. op het museum kan je trots zijn omdat het Groningen op een positieve manier op de kaart heeft gezet. Dit tranendal van lik-mijn-vestje, gemaakt door een architect die de omgeving kennelijk niet respecteert, misgunt je van verre al het zicht op een prachtig gebouw in de stad. Het gaat van kwaad tot erger.
Niet te vroeg juichen jasper, het cs te rotjeknor is nog niet af.
Ik noem een treinstation Boxtel.
Boxtel. Als je het tuinhekje achter uitstapt dan val je van de wereld af.
Ik vind het wel heel jammer dat Rotterdam CS gesloopt wordt. Die prachtige jaren 50 vormen, net als de Maastunnelingangen.
Ik reed gisteren nog eens op de motort door Rotterdam over de zwaan en wat is die stad toch mooi geworden. Was er denk ik 15 jaar niet geweest, maar het heeft echt allure nu.
O my cod, wat een toestand is dat Boxtel geworden. Dat was niet zo lang geleden een knus tussenstationnetje met een overslag terrein er bij. Wel altijd dringen geblazen. Toen kwam de fly over en de tunnel en nu is het station belangrijk geworden.
Ik stond laatst uitbunding te zwaaien op het station Nijmegen en vlagde daarmee perongeluk ene vliegtuig neer.
Nijmegen had een station uit dezelfde serie als Groningen, Den Bosch en Amsterdam, maar door een vergissingen van de Engelsen is Nijmegen zeer zwaar gebombardeerd in 1944. Er was slecht zicht boven Duitsland, waarop een enorme vloot vliegtuigen besloot om te keren. Een enkel vliegtuig kan redelijk scherp draaien, voor een vloot die in formatie vliegt, ligt dat wat anders, die is begrensd door hoe hard de buitenste vliegtuigen kunnen, onder andere. Door die misinschatting, dacht men nog boven Kleve te zitten, maar men zat al boven Nijmegen. De stad was onbereikbaar en heeft weken gebrand. Dat kostte veel slachtoffers. Het voorval is grotendeels onbesproken gebleven in de jaren erna.
Het stadshart is herbouwd op een soort Ikea wijze. Het lelijke station is daar een voorbeeld van. Over de benedenstad is men decennia blijven stechelen, met als compromis dat het stratenplan behouden kon blijven, maar de huizen modern herbouwd werden. Dat leverde een bijzonder aardige wijk op.
Maar goed. Nijmegen SC is stuk, Den Bosch is gruwelijk verbouwd, Groningen zit achter een "balkon" (typisch iets dat een gemeente na het zien van de makkette goedkeurde, zonder zich te bedenken dat de burgers niet in helicopters vliegen), Amsterdam is verstopt achter een bouwput en het zal me niets verbazen als die bouwers er een flat voorzetten.
O, ik dwaalde af.
Godzijdank voor Utrecht CS en Hoog Catharijne, winkelhart van Nederland.
Nijmegen: klik, klik, klik, klik.
Ik weet niet of Haarlem van dezelfde architect was: klik.
Amsterdam is gelijksoortig, maar ik kan geen bronnen vinden of het van dezelfde architect was. klik, klik. Jasper, wie ontwierp Groningen C.S.
Het gebouw heeft de alure van het Rijksmuseum te Amsterdam: klik, klik, klik. Maar dat is niet zo heel gek, want ze zijn van dezelfde architect.
Het CS in Den Bosch van nu kwam ter vervanging van dit station:
Gelukkig zijn de perronoverkappingen nog wel behouden...
Amsterdam CS is van Pierre Cuypers, net als het Rijksmuseum. Groningen CS is van Isaac Gosschalk. Haarlem CS is van D.A.N. Margadant, net als Den Haag HS. Den Bosch is van Eduard Cuypers, een neef van voorgenoemde Pierre, die door zijn oom is opgeleid. Nijmegen is weer van een ander; C.H. Peters.
Vaag, ik heb op de lagere school geleerd dat die stations één serie waren! Maar goed, ik heb daar wel meer onzin geleerd, zoals dat we vrijwillig besloten Indonesie zelfstandigheid te geven. Als handvaardigheid moesten we asbakken kleien. Krijten deden we met de scherven van de asbesttegels, die van de gevel van de C&A afbraken.
Ik heb hier een mooi overzichtje gevonden van stationsarchitecten.
Dit topic over ISO manipulatie is behoorlijk ontspoord.
We kunnen het nog 'n stapje verder dragen door te beginnen over gedempte stadsgrachten.
Hier in Groningen heeft men in de eerste helft van de twintigste eeuw een flink aantal stadsgrachten gedempt. Dat had fijne verkeersaders tot gevolg die men nu dus weer kwijt wil. Autoluwe binnenstad enzo. Dus gaan ze extreem lelijke kutgebouwen midden op die straten plempen waar eerst de doorgangswegen waren. Zoals het Damsterdiep.
Prachtig diepje, dat helemaal tot aan de Dollard meandert, alleen in de stad gooide men het begin 20e eeuw dicht. Nu zouden ze het weer open kunnen gooien, vooral nu blijkt dat de kademuren uitstekend bewaard zijn gebleven. Maar nee, een of andere woningbouwvereniging zet er haar nieuwe pand op. Met een parkeergarage er onder (waarvoor alle klassieke kademuren moeten worden afgebroken - die dus tot voor kort niemand in de weg zaten). Ik vermoed dat het stadsbestuur hier spijt als haren op hun hoofd van gaat krijgen. Nee, niet dit stadsbestuur, maar dat van over 50 jaar. Eerst vrees ik dat er nog heel wat meer mooie dingen moeten sneuvelen in de stad.
Het boerenverstand zit ook de groningse stadsbestuurders in den aars zo te horen.
Nostalgisch geneuzel, Jasper. De plek waar nu de ondergrondse parkeergarage komt was tot nu toe een onooglijke bovengrondse parkeerplaats. Niet bepaald het bewaren waard. En ik vind het 'balkon' de mooiste fietsenstalling die ik ken. Daar is het voor bedacht en gemaakt, en het werkt uitstekend. Het stationsgebouw (niet zo lang geleden terugverherrestaureerd tot bijna de originele staat) is nog prima zichtbaar vanaf alle kanten. Het enig alternatief zou een fietsenstalling boven het maaiveld zijn geweest, en dat had het zicht juist weggenomen.
Als je een meanderend diepje voor je voordeur wilt moet je op het platteland gaan wonen. De stad Groningen is een stedelijke oase in de modderige woestijn van het Groninger platteland, en ik hoop dat dat zo blijft. Al die plattelandssukkels die ooit naar de stad hebben moeten verhuizen vanuit Plaggenhutterveen om te studeren, vervolgens blijven plakken en zich -waarschijnlijk door heimwee- gaan inzetten om de stad zoveel mogelijk op Plaggenhutterveen te laten lijken hebben al genoeg schade aangericht. Een willekeurige greep uit talloze voorbeelden: 15 jaar geleden had de stad een bloeiende live muziek scene, nu morsdood omdat er geklaagd werd over lawaai. Vlaggetjes, borden, likje verf op je winkel; allemaal verboden. Er waren prachtige plannen voor de noord- en westzijde van de Grote Markt; op de ene plek staan nog steeds dezelfde naoorlogse gedrochten, op de andere een spuuglelijk Anton Piekerig ding. Het is een stad godverdomme, geen openluchtmuseum!
Tooter, ik neuzel niet nostalgisch. Ik heb nergens het woord landelijk gebruikt. En het Damsterdiep begint haar gemeander niet bij de stad maar pas bij Ten Post. En Groningen moet allesbehalve een openluchtmuseum zijn. Ik juich alle verstedelijking toe. Meer hoogbouw graag. En mooie gebouwen. Ook in het centrum. Maar wel met een beetje beleid graag.
Waar het mij om gaat is dat er lukraak lelijkheid wordt neergezet in de stad waarbij de architect de omgeving negeert. Goed voorbeeld is wat er gebeurt bij het UMCG. Het voormalig anatomisch museum wordt nu omklemd door een schreeuwerige metalen omgekeerde gymschoen in een bocht die gemaakt is door een respectloze architect die volstrekt geen aandacht voor de omgeving heeft gehad maar alleen dacht aan het vol te plempen kavel en hoe hij daar gierend overheen kon gaan.
Dat stomme stadsbalkon is gewoon misplaatst. Fietsenstalling prima maar hou hem dan ook onderfuckinggronds. Het is een wanstaltig gedrocht van een ijdele tweederangs architect.
De Waagstraat is een voorbeeld van lelijke neo-kitsch, maar het werkt omdat de hoogte en de horizontale afmetingen van het gebouw zijn gerelateerd aan de omgeving, net als die van de bibliotheek.
Ik hou van modern en het kan me niet stedelijk genoeg zijn.
Alleen bij zoiets als het Damsterdiep (en ook alle andere gedempte diepen) vind ik dat als je de stad autoluw wil hebben en je hoeft de grachtjes alleen maar weer bloot te leggen, je een daarmee een sfeervolle en authentieke toevoeging terugkrijgt in een mooie stad, zonder kneuterig te wezen, want een gracht is niet kneuterig.
Er moet wel met respect voor de omgeving worden gebouwd. En wat er nu gebeurt bij het Damsterdiep is gewoon zonde.
De grachten waren er. Ze zijn gedempt en inderdaad werd het Damsterdiep een lelijk koud gat. Nu wordt het een lelijk koud gat met een parkeergarage, een gebouw waar geen openbare functie in zit en een sfeerloos plein waar niks op gebeurt. Slecht voor de winkeliers daar en het blijft buiten de looproute in de stad liggen.
Drie generaties station Abcoude: klik.
Wat betreft het meest recente: de klok staat nu al stil, en de kaartjesautomaten staan naast de luifel, en dus in de regen.
Juist. En zo'n gebouw had meer alure gehad als er wel een gracht met oude kademuren onderdoor had gelopen.
De bende is hier ook dichtgegooid, waar ik woonde in Den Haag ook. Over mijn huidige gedempte gracht gaat het verhaal dat deze gedempt was omdat hij te smerig was. De waarheid is echter dat hij gedempt was omdat zo de opstanden met charges te paard waren te onderdrukken, dacht men. Later is er nog genoeg hommeles geweest. Dus, hup, opengooien die bende. Mijn huis zal in waarde toenemen. Want het is heerlijk, zo'n grachie.
M$ en ISO.. iedereen weet dat het bullshit is. Thx 4 het bewijs Arduenn.
1. Arduenn commented on 2008/4/21, 7.45 h: